ZN414 en clones. (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 18-08-2023, 11:42 (474 dagen geleden) @ Ben
Gewijzigd door soundman2, 18-08-2023, 11:58

Je maakt je veel te druk.
Tijden en techniek veranderen doorlopend. MG zenders zijn er steeds minder, maar ook TV toestellen kunnen een kanalenkiezer zoals we die kennen steeds vaker missen, de tv dient slechts als monitor.
De eis van een hoge gevoeligheid werd ook steeds minder, selectiviteit moest steeds beter worden.
Het TV signaal kwam via de kabel binnen en had een signaal niveau van 1mV (60dBuV) Een compleet versleten MFtrap in een buizen TV gaf toch nog een contrastrijk beeld. De kanaalscheiding (selectiviteit) moest wel stukken beter, omdat op de drukke kabelnetten de zenders gewoon in nabuurkanalen gezet werden.
Schemas mag je voor je zelf houden. Alles is al tig maal door anderen uitgevonden en vaak verbeterd. Als iemand wil weten hoe het zit, dan volgt gewoon backengineering.
In de tijd van het "dievendoosje" van Philips, was er een concurent die een betere detectiemethode had. Op de IC's in het apparaat stonden onvoldoende gegevens om te weten wat het was. Via etstechnieken hebben de mensen van Philips precies uitgezocht hoe het bij de concurent werkte. Het volgende probleem was, dat de methode en schakeling zwaar gepatenteerd waren. Maar ja een kleine wijziging maakt zoiets dan weer vaak ongedaan.
Overigens stond het NAT.LAB van Philips vaak ook voor de vraag of iets gepatenteerd moest worden of niet. Als het niet waard was voor een patent, dan werd het gepubliceerd. Daarna kan niemand er nog patent op aanvragen. Philips vermeed zo het risico dat een ander patent zou aanvragen en met de vinding en eventueel revenuen daarvan aan de haal ging.
In het verleden waren er ook fabrikanten (zelfs nu nog) die geen schema's verstrekken. Jammer dan . Toestellen die we in onze werkplaats niet konden servicen verkochten we gewoon niet.
Ook hier zijn de tijden veranderd. Is het stuk, gooi het maar weg......, heb je geen doc en een werkplaats met duur personeel meer nodig.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum