Alles lijkt vast te lopen in W7 (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 31-01-2019, 15:29 (1911 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Vroeger had ik checkisk en het simpele commando chkdsk /f, simpel als wat. Tegenwoordig kan het allemaal veel mooier in windows.
Start>computer etc etc.
De vinkjes netjes ingevuld
Kan alleen testen als de schijf niet in gebruik is, test plannen?
OK, herstart windows. Mooi geen chkdsk, w7 start gewoon op.
Nog maar eens dezelfde procedure.
Herstart, er is al een test gepland, dus gecancelled. Afijn na een keer of zes en twaalf bakken koffie, bij het opstarten jawel hoor. De pc is al weer een hele tijd bezig en heeft in de bewuste file een fout gevonden en die file verplaatst en de fout gemarkeerd.

Overigens heet het programma gewoon checkdisk. Een tijd geleden heb ik in een notebookje een 500GB HD vervangen door een Samsung SSD 860EVO 500GB. Werkt geruisloos en snel. Ik ga in de DELL ook maar zo'n schijfje zetten. Er is wel wat met de prijs aan de hand. Kostte het in december nog 79 euro, nu vraagt MM er al 95 euro voor. Even verder zoeken op het www dus.
Op de PC draait nog W7, met een licentie. Ik heb rescue disks, dus kan het vermoedelijk gewoon terugzetten. Een image draaien kan ook, maar mijn databestanden staan in dezelfde partitie. Dan heb ik al een fikse externe drive nodig ofzo. Zou ik W10 met dezelfde codes legaal kunnen maken en een clean install doen?
Kun je een image op een netwerkdrive zetten en zoja hoe krijg je die weer terug op een pc zonder OS? Ik heb wel bijv een HIREN'S boot cd. Die draait een simpele xp versie vanaf de cd.
Je kunt de iso file gewoon bij microsoft downloaden


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum