Hulp gezocht bij reparatie Yamaha CR-2040 (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 01-06-2021, 23:05 (1052 dagen geleden) @ Bart vdC

De versterkers zijn geheel gelijkstroom gekoppeld, dat betekent dat er nul volt DC op de ingang staat (de eerste transistor) en nul volt op de uitgang. Omdat de versterkers kennelijk stuk zijn, kun je met de voltmeter aan de gang en de diverse niveaus meten IN DE SCHAKELING. Het meeste zal verklaarbaar zijn, maar een of twee dingen niet, door een defecte component. Door de versterker met stroombegrenzing op te starten (een gloeilamp bijv) kun je de hele schakeling meten. Soms moet je de keten onderbreken door bijv een weerstandje te lichten, maar het één voor één uitsolderen van componenten en één voor één testen leidt je waarschijnlijk niet tot de oplossing.
Probeer te begrijpen waarom de spanning op de LS klemmen nul volt hoort te zijn, dan kun je ook meten waar het fout gaat, als dat niet zo is.
Soms moet je een spannings niveau forceren, met een losse voeding (en beschermweerstanden, om een schakeling in de juiste instellingen te krijgen en als dat mis gaat beredeneren waarom dat zo is.
Zo repareer je naar de foute component(en), vervang die en test opnieuw.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum