AANVULLING (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 22-12-2021, 16:39 (877 dagen geleden) @ Paul van der Mast
Gewijzigd door soundman2, 22-12-2021, 16:49

Het ziet er vrij normaal uit en eigenlijk is er dan waarschijnlijk ook geen probleem met de boxjes.
Als je een snoertje hebt van twee tulpstekers naar een kleine mini jack, dan kun je het setje op bijv. je telefoon of PC uit testen. De gevoeligheid van dergelijke apparaten, ligt net als die van externe actieve PC speakers tussen 0,1 en 0,5 volt. De ingangsweerstand ergens tussen 10 en 47K Ohm.
Als je de tip of de ring van het verloopsnoer aanraakt met de volume knop op 12 uur, zou je toch een lichte bromtoon moeten waarnemen.
Het is van buitenaf moeilijk te zien, maar als de volumeregelaar direct achter de ingang zit van de versterker in de box hoef je vermoedelijk niets aan te passen met weerstanden. Het volume op de box zet je dan zodanig, dat je met de volumeknop van de stereoset een prettig regelbereik hebt. De in deze thread voorgestelde spanningsdelers van twee weerstanden, worden dan gevormd door de volumeregelaar van de box.
Mocht het signaal uit de koptelefoon uitgang toch veel te hard blijven, dan kun je in de (grote 6,3mm) hoofdtelefoonplug nog twee weerstandjes solderen van 33 Ohm van de soldeerpunten L&R naar de afscherming. Je hebt dan een 10:1 spanningsdeler in combinatie met de twee weerstanden in de koptelefoonaansluiting van de stereoset.
Het voorstel om af te takken van de volumeregelaar in de Sharp kan wel, maar dan moet je ook weer een extra plug ergens aanbrengen, mag je geen sluiting maken met de metalen kast van de versterker (aardlus) en een spettertje soldeer op de verkeerde plaats en kun je weer aan de slag om de fout uit te zoeken.
In Wouw kan ik eventueel alles voor je meten.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum