Hoe gebruik je een LF signaalgenerator (Toestel of techniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 04-09-2010, 21:42 (4985 dagen geleden) @ Paul Brouwer

er zijn twee grote families van klassieke LF generatoren; Deze met een frekwentiebepalende RC brugschakeling (bvb Wien) en de andere met een stroomregelbare integrator met comparator die een driehoek (en blok) opwekken waaruit een sinus gemaakt wordt, de functiegenerator.
Jouw generator behoort dat de eerste categorie. Die is goed in het opwekken van een nauwkeurige sinus (lage vervorming) wat zich uitermate leent bij het onderzoek naar vervorming in allerlei circuits, alsook andere toepassingen die hierboven al zijn voorgesteld. Sweepen is niet het ding van de ze generator.
De tweede categorie, zijnde de functiegeneratoren lenen zich uitermate tot sweepen (of wobbelen) , bvb, voor het bepalen van doorlaatbanden. Echter de vervorming van deze generatorfamilie is beduidend groter ( ongeveer 20 keer). Historisch gezien komt er nog bij dat pas van +-1975 sweepgeneratoren betaalbaar werden.

groeten
Kris

PS: in het buizentijdperk werden twee hoogfrekwent LC oscillatoren gemengd om een laagfrequent sweep te bekomen. We komen van ver :-)


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum