Philips Sharpie/Evette antennekring, probleem S3 (Toestel of techniek)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 11-04-2023, 15:55 (352 dagen geleden) @ Onno-I

Kijk met de scope wat erop staat.

Dat had ik al gedaan, maar met onbevredigend resultaat van dat proefje. Op de basis van T1 zag ik met de scoop eigenlijk alleen maar ruis. Dus NIET bij het afstemmen zo nu en dan een mooi opduikend golfje van Radiofrequent. Maar kun je het signaal van een ferrietantenne in deze radio überhaupt wel zien tussen de ruis?
Daarvoor nog weer even de werkende L3X71T erbij gehaald en de scope aan de basis van T1 daarvan gehangen. Ook daar is ruis te zien, maar bij het afstemmen geen golfjes. De scope is dus niet geschikt om RF signaal op de basis van T1 te tonen.

Ondertussen was ik er nog steeds van uitgegaan (al kon het door de scope niet worden bevestigd) dat er geen signaal op T1 kwam. Waar kan zoiets aan liggen? In de antennekring zitten amper onderdelen die kapot kunnen dus ik ging op zoek naar een sluiting of onderbreking. En ja, ik kwam er achter dat S3 is onderbroken! Dat ook de MG hierdoor compleet uitvalt vind ik een beetje vreemd, omdat op de MG parallel aan S3 nog S1 staat met een veel lagere zelfinductie. (Door deze parallelschakeling heb ik de onderbreking gemist bij mijn exercities met de ohmmeter :slp.)

[image]

Dus ik denk, stel dat ik die S3 ooit gerepareerd krijg, gaat alles dan weer werken? En het is ook nog niet zo makkelijk om die S3 te maken want het draadje bij de aansluiting is helemaal verdwenen. De servicedoc tekent op de ferrietstaaf drie spoelkokers, eentje met S3, eentje met S2/S4 en de derde met S1. Anders dan op de componententekening in de service doc, is bij mij S4 over S3 heen gewikkeld. Ik heb maar twee spoelkokertjes, eentje met S3/S4 en eentje met S1/S2. Ik denk dat S3 degene is met heel veel wikkelingen, dus op deze foto de binnenste van de twee.

Hoe pak ik het repareren aan van S3?


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum