Philips Sharpie/Evette antennekring, probleem S3 (Toestel of techniek)

door Onno-I @, 11-04-2023, 22:43 (374 dagen geleden) @ Onno-I
Gewijzigd door Onno-I, 11-04-2023, 23:03

Even een extra bril opgezet en meer licht erbij.
Het zit toch iets anders dan ik eerst dacht te zien.
S2 en S4 liggen over S1 resp S3 gewikkeld. De ring in het midden van de ferrietstaaf is niet S2/S4 maar een Pertinax ring met 3 dubbele soldeerlippen waarop S2 en S4 zijn aangesloten.

De bedrading van mijn L3X72T klopt met het schema. Schakelaars SK1 en SK2 staan beide in ruststand getekend dus allebei omhoog. Dat is met aan/uit schakelaar SK4 in ingedrukte stand = uit. Zie de pijltjes bij de schakelaar. De LG-schakelaar SK2 zet in de ruststand S1 en S3 parallel en op LG is alleen S3 ingeschakeld. De MG-schakelaar SK1 selecteert de koppelspoel S2 (MG) of S4 (LG, omhoog) en zet omhoog (LG) een extra condensator+ trimmer parallel aan de oscillatorspoel en varco.

Het zou mogelijk moeten zijn om een LG spoeltje + koppelspoel te transplanteren vanaf een andere ferrietantenne, maar hij zal wel de juiste zelfinductie (op de staaf gemonteerd) moeten hebben, en overzetverhouding S1/S3.

Wellicht is de spoel te fixen. Waardoor is hij stuk? Vast geen blikseminslag. Moet iets mechanisch zijn, beschadigd aansluitdraadje. Pech als het vlak bij de spoel is en de onderste aansluiting. Anders is er wel hoop: lospeuteren en opnieuw aansluiten. Gepruts want litzedraad.
(veel edits)


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum