Technics cassettedeck RS-BX828 aandrukrollen (Gezocht)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 08-01-2020, 00:43 (211 dagen geleden) @ Bert V.

Ik ben er toch niet helemaal mee eens. Het probleem van het transport bij een enkel toonas bandrecorder is dat er een kleine slip is tussen de toonas en de aandrukrol en dat komt doordat de opwikkelspoel wat aan de band trekt anders zou deze niet opspoelen. M.a.w. de band gaat een fractie sneller als dat de voortstuwing van de toonas is. Helaas gaat die fractie sneller niet gelijkmatig en dat is dus ook de oorzaak dat een bandrecorder wat jengelt en dat is het beste te horen aan opnamen van piano's.
Meestal hoor je wel iets.
Door nu aan de linker kant een toonas met aandrukrol toe te voegen wordt de band strak gehouden tussen de koppen en dat komt omdat links de toonas en aandrukrol de band voortstuwen, gelijk aan de snelheid van het linker systeem en rechts wil het een fractie sneller omdat daar dezelfde voortstuwing is met dat beetje extra snelheid door de jengel veroorzaakt door de opwikkelspoel.
De linker toonas en aandrukrol remt de onregelmatigheid af waardoor de band dus strak staat tussen de koppen en minder jengelt.

Gaat het niet zo?

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum