Technics cassettedeck RS-BX828 aandrukrollen (Gezocht)

door Bert V. @, Amstelveen, 08-01-2020, 17:13 (185 dagen geleden) @ Marotick

Helaas Jack, dat gaat niet zo!

Trouwens een vreemde redenatie van een Revox-specialist als jij; deze Revoxen (uit welke serie dan ook) zijn toch altijd geroemd als semi-prof? Zelfs de 40- en 300serie van Grundig werd geroemd om zijn toonvastheid, ondanks dat er op-en afwikkelsystemen met viltschijfconstructies werden toegepast.

Denk jij nu echt, dat er slipneigingen ontstaan tussen de capstanrol en het opwikkelmechanisme ,en daardoor een fluctuatie in de snelheid van de band ontstaat? :-(
De invloed van het opwikkelsysteem op het bandtransport via de capstanrol en toonas is totaal verwaarloosbaar, en heeft nauwelijks invloed op de snelheid van het bandtransport, (of dit opwikkelsysteem is niet in orde.)

Eerder heeft de snelheid last van het afwikkelmechanisme en de wrijving van bandgeleiders viltjes e.d.; daarom is dit systeem ontworpen.
Hierbij wordt een gebied gecreëerd tussen twee aangedreven toonassen waarin de koppen zich bevinden, en waarin de bandsnelheid niet beïnvloedbaar is van buitenaf met de reeds aangegeven voordelen.

Groet,

Bert


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum