Windows XP (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 19-12-2013, 01:19 (3801 dagen geleden) @ snameroc
Gewijzigd door Maarten Bakker, 19-12-2013, 01:26

Om geen virus te pakken te krijgen tijdens een herinstallatie hoef je alleen maar van achter een router al je updates binnen te halen. De tijd dat er remote exploits via modems of ADSL-lijnen binnenkwamen op computers die er rechtstreeks aanhingen heb ik inderdaad ook nog gekend en universiteitsnetwerken/studentenhuizen waren nog een categorie of wat erger. In de hoogtijdagen hoefde je slechts een paar minuten te wachten. Dan heb je het hooguit over de eerste paar jaar dat XP uit was. Met SP1 of SP2 en met de opkomst van routers was dat probleem binnen vrij korte tijd zo goed als over.

Hoe dan ook, onder XP geen IE10 dus daar vergelijk ik verder niet mee. IE8 is gewoon bagger en gebruik ik alleen voor noodgevallen (ING bank sinds kort... zucht!)

Het is geen schrieperigheid, maar een omgeving die met de jaren gegroeid is helemaal opnieuw inrichten kost ook weer tijd en iets weggooien dat ruim voldoende presteert ligt niet in mijn aard. Een computer is na 5 jaar afgeschreven en gaat dan bij mij de geleende tijd in waar groot herstel (in de praktijk voornamelijk een defect moederbord of processor of een volledig verprutste installatie) het einde betekent. Kennelijk kies ik mijn onderdelen dusdanig en pleeg ik voldoende onderhoud zodat die geleende tijd ook nog wel een paar jaar duurt.

Overigens is periodiek onderhoud bij Windows 7 absoluut nog steeds nodig, al voert MS zelf ook langzaam hier of daar verbeteringen door.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum