Platen puck, zin of onzin (Algemeen)

door kris ⌂ @, Gent, België, 27-04-2021, 19:16 (1094 dagen geleden) @ Wilfred-EHT

Goedemiddag,

Ik had vandaag een discussie met een vriend die beweerd dat een platen puck een onmisbaar onderdeel van je platenspeler is.
Merk je het verschil nu echt of niet, welke doet het goed en welke juist niet. Er is nogal veel verschil in te vinden, met name ook de prijs. En duurder hoeft per definitie niet beter te zijn. Is een platenspeler met een snaar geschikt, of juist een direct drive


laat de man in zijn geloof.. niet dat het juist is maar het kan erg hardleers zijn en je veel energie kosten om hem weer op het juiste spoor te brengen. typisch voor sectes.
technisch:
Als je het verschil merkt met of zonder puck, dan is het eigenlijk een "minder goede" draaitafel.. en ja, die wordt beter met een puck. voor een goede draaitafel maakt het niet uit. Een Porsche 911 houdt ook beter de baan als je zijn voorkoffer vult met zandzakken. Wordt het daardoor een betere Porsche? that's the question..

In dit filmpje moet je eens kijken op 4m 35 sec en volgende. voorstelling van een direct drive draaitafel, 45 jaar geleden (ongeveer) men legt er 2,5 kg "puck" bij. maakt voor de pick-up niet uit.. https://www.youtube.com/watch?v=gaBuUvzL9gM

als uitsmijter..
hoe meer massa de draaitafel krijgt, hoe kleiner wow en flutter worden, dus de puck maakt het theoretisch altijd beter. vraag is of het de moeite loont bij een goede draaitafel. kun je ook je versterker in de diepvries duwen, gaat die minder ruisen..enz.. kwestie van voeten op de grond te houden.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum