Einde XP kost meer dan een PC (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 04-04-2014, 09:25 (3694 dagen geleden) @ Ed van der Weele †

Ik heb nog altijd een laptop in gebruik met Windows98 second edition. Het blijft allemaal prima functioneren, het is alleen niet veilig om ermee de boze buitenwereld in te gaan.

Van de drie pc's die met XP draaien maak ik dit weekend even een image met Acronis en dan kunnen ze nog jaren blijven draaien.

Of er nog SCSI kaarten zijn die onder Windows8 draaien moet wel uit te zoeken zijn. Ik heb met Win7 de SCSI nog steeds goed werkend met een Adaptec kaart van een jaar of 12 oud.

Tot voor een paar maanden draaide ik nog met Windows2000 Professional. Door een beetje experimenteren, crashte de boel. Mede door het feit, dat ook bepaalde programma's niet meer goed werkten, of niet meer ondersteund werden, zoals mijn browser Firefox, heb ik toen maar besloten om XP te installeren. Ik had van iemand de originele installatiedisk gekregen, dat was dus geen probleem.
Met W2K heb ik nimmer een probleem gehad met virussen etc.
Kwestie van geen gekke dingen aanklikken etc.
Ligt dat met XP in de toekomst anders?
Met XP kon ik ook mijn vertrouwde en goed werkende programma's blijven gebruiken. Ik ben niet steeds uit op het nieuwste en de programma's deden alles wat ik nodig had.
Zo zijn daar OFFICE2000
ACROBAT 6.0, dat iedereen kan lezen, hetgeen niet altijd mogelijk is als iemand weer eens de allernieuwste software gebruikt, met vele features die soms nooit gebruikt worden etc.
Wincommander, in gebruik sinds ik in het dos tijdperk al de Norton commander gebruikte (Vind ik persoonlijk een heel fijne filemanager, compleet met ftp etc)


De kaart die ik bij de scanner heb, past niet meer in de moderne slots. Ik heb een nieuwer kaart ooit bemachtigd, maar daarvan past de aansluiting weer niet bij de kabels van de scanner.......

Blijft de vraag, of ik een oude pc de buitenwereld kan laten bedienen.

Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum