Einde XP kost meer dan een PC (Computertechniek)

door snameroc @, Etten Leur, 05-04-2014, 07:45 (3693 dagen geleden) @ ruudtx

Ik vind je reactie op zijn minst overdreven.
Een win 7 licentie kost ongeveer 100 euro gedeeld door de 12 jaar van xp is dat 8 euro per jaar oftewel 66 cent per maand of 2 cent per dag gebruik.
Als je dat afzet tegen de loonkosten van een administratieve medewerker en de tijdwinst ten opzichte van werken met een type machine is dat een lachertje.

Win xp stamt uit de tijd dat er geen wifi was en bijna niemand internet had buiten de telefoontikken.

Ik begrijp best wel dat betalen nooit leuk is en zeker als je net als ik 3 kinderen hebt computers best wel geld kosten maar dat is met alles zo en het hoort nu eenmaal bij de opvoeding net als naar school gaan en een auto rijbewijs.
Iedere ouder maakt zijn eigen overweging en zeker als je het afzet tegen een mobiel abbo vind ik windows NIET duur.

En je kunt het microsoft niet kwalijk nemen dat hp geen nieuwe driver maakt voor hun scanners en printers daar zitten de boeven die verkopen je liever een nieuwe, maar een beetje smartphone kan prima de gangbare funties van een scanner overnemen (niemand gebruikt buiten een al in one nog een scanner)
En inktpatronen zijn zo duur dat je beter een win 7 en of 8 printer kunt kopen dan een nieuw setje inktpatronen. (Is niet mijn keus maar zijn wel de feiten)
Verder zijn er voor particulieren genoeg manieren om kostenloos een werkende installatie te krijgen die zijn natuurlijk niet allemaal legaal en daar zijn de scholieren veel slimmer in dan ik.

Johan


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum