Defect in JVC TM-41EG monitor (Toestel of techniek)

door Otto @, Drenthe, 14-09-2020, 21:08 (16 dagen geleden) @ Cornelisjan
Gewijzigd door Otto, 14-09-2020, 21:22

Als nu blijkt dat de lijntrafo werkt volgens methode van Kris dan heb je de gelegenheid om de volgende cirquits eenvoudig te controleren cq door te meten, voordat je de lijntrafo weer monteerd om verder te testen.

Pen 1 van lijntrafo: stuurspanning beeldbuis
Pen 3 gloeidraad beeldbuis
Pen 7 voeding van o.a. verticale afbuiging (deze eindtrap kan ook sluiting hebben)
Pen 8 voeding van ??

Hallo Cor,

Ik heb al vast even gemeten op die pennen, maar aangezien de trafo er niet in zit, vooral 0 volt. Alleen op pennen 10 en 6 staat de 10 volt voeding, en op, pen 5 zie ik een uitslingerend periodiek signaal.

Edit: aanvulling; omdat ik op pen 3 niet de verwachte 10 volt mat, even doorgemeten. Ik had L404 los genomen, dus ook op pin 3 staat 10 Volt.

X402 zou ik voor de zekerheid even controleren met bv. 12V en gloeilampje van ongeveer 100mA. Ze kunnen nog zo goed doormeten maar in bedrijf bij volle spanning toch doorslaan.

Zou ik nog kunnen doen. Ik had echter de tor al even vervangen door een BU180, maar dan vliegt de stroom ook op hol.

Dit kan misschien in de meeste gevallen wel maar soms haal je hiermee ook de terugkoppeling weg naar de lijnsturing en krijg je mogelijk ook oversturing en dus ook weer overstroom.

Klopt, daar had ik wel aan gedacht, maar je moet toch iets proberen :-)

Otto

--
Ohm sweet Ohm...
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum