Defect in JVC TM-41EG monitor (Toestel of techniek)

door Otto @, Drenthe, 22-09-2020, 21:49 (35 dagen geleden) @ Otto

Ik heb de schakeling even op een net printje gezet:
[image]

Ik gebruik inderdaad de interne diode. Met jumpers kan ik de capaciteit kiezen. Ga er binnenkort mee meten.

Deze week aan het meten geweest. Eerst als belasting een weerstand van 18 ohm gebruikt:

[image]

Niet alle foto's zijn even scherp gelukt, maar het beeld is wel duidelijk. Geel is de gate, en groen op de drain. De condensator is 47 nF, en de frequentie is 30 kHz. Toen de trafo er aan (condensator verhoogd naar 100nF):

[image]

De hele schakeling trekt ongeveer 1A uit de voeding bij 10V. Dus stop ik ongeveer 10 Watt in de trafo en FET. Helaas komt er niets uit de focus uitgang:

[image]

De witte lijn is de focus uitgang, gemeten met een 1:100 probe tussen pen 10 en de focusdraad. Lijkt mij enkel wat capacitieve rommel. Gemeten tussen de focusdraad en de HS-cap, komt er iets meer uit:

[image]

Echter ca. 2kV is natuurlijk veel te weinig. Het lukte me nog wel om een kort vonkje te trekken. Daarna de andere trafo nog even geprobeerd, de signalen lijken precies hetzelfde, alleen komt er tussen focusdraad en de HS-cap nog minder spanning uit, namelijk amper 1kV:

[image]

Ik denk dat de conclusie gerechtvaardigd is dat de HS-wikkelingen ergens onderbroken zijn, omdat ringing nog wel plaats vindt. Als iemand nog een laatste idee heeft, hoor ik het graag. Daarna gaan de apparaten weer in elkaar, en gaan het archief in.

Otto

--
Ohm sweet Ohm...
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum