Gloeivoeding haalt de capaciteit niet (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 12-06-2024, 02:38 (109 dagen geleden) @ henk vdb
Gewijzigd door Maarten Bakker, 12-06-2024, 02:54

TI vindt dat je de adjustingangen gewoon aan elkaar mag knopen. Zie figuur 22 in deze datasheet: https://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.pdf

Daar gebruiken ze dan wel weer een buffer achter de potmeter, en de schakeling in de buizentester verdient niet de schoonheidsprijs... maar toch, in principe zou het "not off by too far" moeten zijn.

In figuur 23 staat de elegantere oplossing met de externe powertor, maar als je toch de boel gaat omgooien kan het ook schakelend. Heb je ook meteen geen 20W verlies meer als je even een EL84 test.

Wat verder opvalt in die datasheet is dat die 0,4A (typical) of 0,15A (minimum) die elders in deze thread genoemd wordt als obstakel, bij het absolute maximumspanningsverschil van 40V is. Bij de 27V uit de opstelling van Marcel zal het dichter bij de 1,5A (minimum) zitten die voor lagere spanningen wordt opgegeven (hoewel ongedefinieerd).

Nou zijn dit wel eigenschappen die per merk wat kunnen verschillen of anders opgegeven kunnen worden, dus wellicht nog even het bijbehorende datasheet raadplegen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum