philps cm8833 maken (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 17-04-2021, 23:04 (1106 dagen geleden) @ duikkie
Gewijzigd door Maarten Bakker, 17-04-2021, 23:07

dus geen foto's meer trouwens daar staat niets bijzonder op alleen dat hij uit taiwan komt in opdracht van acorn .... engeland en 28-akf11 monitor

We weten heus wel waar we naar vragen, ook al zie jij het nut niet meteen. Op die sticker op de buis, die wat kleinere die op de foto zichtbaar maar niet leesbaar is, zal toch echt wel wat Philipsinformatie staan. TY-nummer blijft belangrijk maar Philips typenummer ook, dus toch de complete sticker.

Ik heb even snel rondgekeken, ik ken van de CM8833 alleen al TY12, TY13 en TY20 revisies en dat suggereert dat er ook minstens een TY00, TY10 en TY11 zijn. Waarschijnlijk nog wel wat meer. Daar zouden de verschillen in schema ook best vandaan kunnen komen. Daar heb je de schema's nog niet mee te pakken, maar toch. Dan kun je desnoods nog door vergelijken met andere exemplaren nagaan welke onderdelen er origineel in horen. Juist omdat je daaraan twijfelt is dat belangrijk!

Op de buis zit nog een andere sticker ook, groter en vaak wat gekleurder met het typenummer van de buis zelf. Met een beetje geluk is aan de hand daarvan de juiste inductie van de afbuigspoel op te zoeken. Kan ook nog nuttig zijn.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum